Hva skjer når den gratis prøveperioden er over

Oppdatert november 1, 2026 2 min lesing

Alle nye arbeidsområder starter med en gratis prøveperiode på 14 dager med Professional, uten kort. Dette skjer rundt slutten av den.

Før den er over

Eiere av arbeidsområdet får en e-post 3 dager før prøveperioden er over, og en til dagen før. Settings › Billing viser hvor mange dager som er igjen. Når du har valgt en plan, stopper påminnelsene.

Hvis den går ut uten en plan

Arbeidsområdet flyttes til Free-planen, og eierne får en e-post om hva som er endret. Free har ingen sluttdato og krever ikke kort.

Opptil 5 nettstedsmonitorer fortsetter å kjøre, de eldste først, og de sjekkes hvert 5. minutt i stedet for hvert minutt.Opptil 2 cron-jobber, 1 domene, 1 DNS-monitor, 1 statusside og 3 varslingskanaler forblir aktive. Servermonitorer, flyter i ekte nettleser, sjekker av nettstedets helse og SMS krever en betalt plan.Alt utover dette settes på pause, ikke slettes. Monitorer på pause beholder innstillingene sine, og du kan velge hvilke som kjører ved å sette én på pause og gjenoppta en annen.Free tar vare på 90 dager med historikk. Eldre oppetidshistorikk og hendelser beholdes i 30 dager etter overgangen og fjernes deretter, med mindre du velger en plan før det.Statussider viser «Powered by Uptimecheck», og egendefinert CSS brukes ikke lenger, men innstillingene beholdes. En passordbeskyttet statusside avpubliseres i stedet for å bli offentlig, til du fjerner passordet eller velger en plan.

Velg en plan

Åpne Settings › Billing. Bare eieren av arbeidsområdet kan velge en plan.Velg Monthly eller Yearly over planene, og deretter planens knapp, for eksempel Choose Start.Betal på Stripes betalingsside.

Så snart Stripe bekrefter betalingen, vanligvis innen et minutt, starter alt som ble satt på pause for Free-planen igjen, innenfor grensene til den nye planen.

Velg i løpet av prøveperioden

Velger du en plan før prøveperioden er over, settes ingenting på pause. Har du mer enn to dager igjen av prøveperioden, overføres resten: kortet ditt belastes når prøveperioden er over, og fanen Billing viser den datoen. Har du to dager eller mindre igjen, betaler du når du tegner abonnementet.

Velger du en mindre plan enn Professional? Bruker du mer enn den inkluderer, fjernes ingenting, men du kan ikke legge til mer før du er innenfor grensene. Funksjoner den ikke inkluderer, som REST API-et på Start, slutter å virke.

Én prøveperiode per eier

Eier du et arbeidsområde der prøveperioden gikk ut uten en plan, starter et nytt arbeidsområde du oppretter, på Free-planen, uten prøveperiode. Velg en plan for å få mer.

Mislykkede betalinger senere

Hvis en betaling mislykkes, får eierne en e-post med «Payment failed», og overvåkingen fortsetter i opptil 14 dager mens Stripe prøver kortet på nytt. Oppdater kortet eller betal den åpne fakturaen under Manage billing. Lykkes ingen betaling innen da, flyttes arbeidsområdet til Free-planen som beskrevet ovenfor, og eierne får e-post; velger du en plan igjen, kommer alt tilbake.

Se hvordan planer og fakturering fungerer og prissiden.

Var denne artikkelen nyttig?

Prøv det i ditt eget arbeidsområde

14 dagers gratis prøveperiode · Deretter gratis for 5 monitorer · Uten kredittkort

Står du fast?

Send e-post til support@uptimecheck.com, så svarer vi innen 24 timer.

Vil du automatisere? API-referanse dekker REST API-et, webhooks, cron-jobb-pinger og MCP.