Planen hör till arbetsytan. Under Settings, Billing ser du din nuvarande plan, hur mycket av varje gräns du använder och när planen förnyas. Bara arbetsytans ägare kan ändra den.
Välj en plan
Öppna Settings i sidomenyn och välj fliken Billing.Välj Monthly eller Yearly ovanför planerna. Under Plans väljer du planens knapp, till exempel Choose Start. Under provperioden heter Professionals knapp Keep Professional after the trial.Betala på Stripes kassasida. Där anger du din faktureringsadress och kan lägga till ett momsregistreringsnummer.
Faktureringssidan uppdateras inom en minut. Under provperioden dras beloppet från ditt kort när provperioden tar slut om mer än två dagar återstår av den, annars direkt.
Byt plan
På fliken Billing väljer du Manage billing, eller Change in billing portal på den plan du vill ha.I Stripes kundportal väljer du den nya planen eller faktureringsintervallet och bekräftar. Portalen visar vad som ska betalas i dag innan du bekräftar.
Så faktureras ett byte
Uppgraderingar och byte från månads- till årsbetalning gäller direkt. Du debiteras genast för mellanskillnaden under resten av perioden, minus det som är oanvänt av den nuvarande. Ditt faktureringsdatum är detsamma.Nedgraderingar och byte från års- till månadsbetalning sker i slutet av den period du har betalat för. Inget debiteras eller återbetalas, och du behåller din nuvarande plan fram till dess.Under en provperiod som fördes över i kassan behåller ett byte provperioden. Inget debiteras förrän den tar slut.
Exempel finns i så faktureras uppgraderingar och nedgraderingar.
Byter du till en mindre plan? Om du använder mer än den omfattar tas inget bort, men du kan inte lägga till mer förrän du är inom dess gränser. Användningen på fliken Billing visar var du ligger; funktionsjämförelsen listar alla gränser.
Säg upp
Välj Manage billing och säg upp i Stripes kundportal. Planen gäller till slutet av den period du har betalat för. Därefter pausas övervakningen, ägarna får ett mejl om det och dina monitorer och din historik sparas i 30 dagar om du skulle komma tillbaka.
Om en betalning misslyckas
Ägarna får ett mejl, ”Payment failed”, med det datum övervakningen fortsätter till: upp till 14 dagar efter den första misslyckade betalningen, medan Stripe försöker dra från kortet igen. Uppdatera kortet eller betala den obetalda fakturan under Manage billing. Går ingen betalning igenom till dess pausas övervakningen och ägarna får ett mejl; den startar igen av sig själv när betalningen går igenom, och dina monitorer och din historik sparas i 30 dagar.
Priserna anges i euro exklusive moms och faktureras månadsvis eller årsvis. Du växlar mellan månads- och årsbetalning i Stripes kundportal på samma sätt som du byter plan, och det faktureras enligt ovan. Se prissidan och så fungerar planer och fakturering.